Upozorenje Kolačići se koriste na ovoj stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete s primanjem kolačića s ove web stranice OK
  • Ručni satovi
  • Sunčane naočale
  • Parfemi

Povrat artikla

PRAVO POVLAČENJA POTROŠAČA OD UGOVORA I POVRAT ROBE


Fizičke osobe koje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača uspješno izvrše narudžbu u internetskoj trgovini prekoreda.hr i slože se s navedenim općim uvjetima, imaju pravo obavijestiti kontakt adresu u roku od petnaest (15) dana od primitka pošiljka koju povuku iz svoje narudžbe, čak i bez navođenja razloga svoje odluke, a povratak zaprimljene narudžbe na našu adresu smatra se obaviješću o prestanku narudžbe.
U tom slučaju kupac mora vratiti primljenu robu na adresu trgovca u trgovački centar iz kojeg je primio isporučenu robu. Roba se mora vratiti na adresu trgovca najkasnije u roku od trideset (30) dana od primitka pošiljke. Ako kupac počne koristiti proizvod, gubi pravo na povlačenje narudžbe. U tom slučaju kupac je primljenu robu dužan vratiti neoštećenu i u istoj količini, osim ako je uništena, oštećena, izgubljena ili se njihova količina smanjila bez krivnje kupca. Jedini trošak koji snosi potrošač u odnosu na povrat je trošak povrata robe.


Ako narudžbu izvršava pravna ili fizička osoba koja obavlja pridobitnu djelatnost, bez obzira na njezin pravni organizacijski oblik ili vlasničku pripadnost, a u slučajevima kada kupnja nije izvršena na temelju dodijeljene narudžbe, odredbe prethodnog stavka ne primjenjuju. Svi zahtjevi za povrat robe razmotrit će se pojedinačno u ovim i sličnim slučajevima.


Internetska trgovina prekoreda.hr, kojom upravlja poduzeće Celt d.o.o. nije odgovorna za:

  • za štetu nastalu nepravilnom uporabom, nesavjesnim rukovanjem, mehaničkim oštećenjima i oštećenjima u slučaju više sile (prenaponski napon, munja itd.)
  • ako je neovlaštena osoba podmetala proizvod ili ako je utvrđeno da je netko podmetao proizvod bez našeg pismenog odobrenja za promjene na uređaju
  • u neprofesionalnom dodavanju strukturnih sklopova, proizvoljnom ožičenju elemenata kao što su prekidači, potenciometri, čepovi itd.
  • kada koristite druge elemente koji izvorno ne pripadaju uređaju
  • u slučaju ozljeda uslijed intervencije stranih osoba
  • kada je spojen na pogrešan napon ili vrstu struje
  • u slučaju lošeg upravljanja ili oštećenja zbog nesavjesnog rukovanja


Mogućnost povrata ne odnosi se na softver (pragramsku opremu), audio i video medije ako je potrošač otvorio sigurnosnu plombu ili je to posebno navedeno pored same stavke.


U slučaju ugovora na daljinu, potrošač ima pravo obavijestiti tvrtku u roku od 14 dana e-poštom (info@prekoreda.hr) ili nekim drugim komunikacijskim kanalom da odustaje od ugovora, bez potrebe da navede razlog za njegovu odluku. Obrazac za odustajanje od ugovora na daljinu možete preuzeti klikom na obrazac / rma.


Potrošač mora robu vratiti tvrtki najkasnije 14 dana nakon obavijesti o odustajanju od narudžbe. Potrošač vraća robu na adresu Stegne 11a, 1000 Ljubljana, Slovenija.


Jedini trošak koji snosi potrošač u vezi s odustajanjem od narudžbe je izravni trošak povrata robe.
Potrošač mora vratiti predmet prodavaču neoštećen i u istoj količini, osim ako je artikl uništen, oštećen, izgubljen ili se njegova količina smanjila bez krivnje potrošača.


Prilikom vraćanja robe potrošač također šalje račun za robu i osobne podatke te transakcijski račun na koji želi primiti vraćenu uplatu. Povrat ćemo izvršiti u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju od ugovora.


Po odustajanju od ugovora, gdje je korišten promotivni kod ili kod za popust, ta se sredstva smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku. Na korisnikov bankovni račun vraća se samo uplaćeni iznos, a istovremeno se promotivni kôd u obliku novog koda vraća korisniku. Po odustajanju od ugovora, poklon bon smatra se sredstvom plaćanja i vraća se korisniku kao poklon bon.

Odgovornost za stvarne pogreške
Prodavač proizvoda odgovara za materijalne nedostatke koje je stvar imala u trenutku kada je opasnost prešla na kupca, bez obzira je li on toga bio svjestan ili ne. Prodavač proizvoda također odgovara za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon što opasnost prijeđe na kupca, ako su nastali zbog razloga koji je već prije postojao. Ne uzima se u obzir lagana činjenična pogreška.